Emekli Kredisi Nasıl Alınır?

 


Bankalar ihtiyaç halinde farklı uygulamalarla tüketicilere kredi imkanı sağlamaktadır. Emekliler için kredi seçeneği ise bu ihtiyaçları karşılamak isteyen emeklilere verilen özel bir kredi türüdür. Emekli kredisi adından da anlaşılacağı üzere yalnızca emeklilere verilen bir kredidir. Bu nedenle SGK kapsamında emeklilik hakkı bulunmayan ve gerekli şartları tamamlamayan kişilerin bu kredi seçeneğini kullanması mümkün değildir.

Emekli kredisi nasıl alınır? Sorusunun yanıtını şu şekilde açıklayabiliriz.

Emeklilik kredisi alacak kişinin emeklilik hakkı kazanmış ya da emekli olmuş olması gerekiyor. Her bankanın emeklilik kredisi imkânı sunmuş olduğunu biliyoruz, ancak bu kredilerde uygulanan faiz miktarı birbirinden farklıdır. Bazı bankalar ise 2023 yılında EYT’den emekli olacak kişiler için faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır.

Kredi Talebinde Bulunmak

Kredi çekmek isteyen birisinin bankalarla mutlaka arasının iyi olması gerekir. Eğer bir kişinin kredi notu düşük ya da kara listede bulunuyorsa bu durumda bankadan herhangi bir kredi alması mümkün olmayabilir. Bazı bankaların dışında bankaların büyük çoğunluğu kara listede olan kişilere kredi vermek istemeyecektir.

Bankalar para üzerinden para kazanan kurumlardır. Dolayısıyla bir banka için borcuna sadık olan ve zamanında borcunu ödeyen her müşteri önemli ve özeldir. Kişi çektiği kredinin taksitlerini zamanında ve düzenli bir şekilde öderse bankalar bundan sonraki süreçte de bu kişilere kredi vermekte zorluk göstermeyecektir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası