Hayvan Hastanesi

 


Bir hayvan besliyorsanız cinsi ne olursa olsun her an hastalanma ihtimali vardır ve bunun için ne yapmanız gerektiğini bilmeniz başınıza gelmesi halinde stres yapmamanıza neden olacaktır. Hayvanlarda insanlar gibi hastalanabilir ya da kaza geçirebilirler. Bu hayvanı yalnız bırakacağınız veya sorunlarıyla başa çıkması gerekeceği anlamına gelmez. Böyle bir durumda hayvanı direk olarak bir hayvan hastanesine götürerek sorunun tespit edilmesini sağlamak zorundasınız. Hayvanlar bakıma muhtaç ve kendi başlarına kendi çözümlerini sağlayabilecek canlılar değildir. Evde bir evcil hayvan besliyorsanız beslenmesinden ne kadar sorumluysanız sağlığını da gözetmek ve dikkate almak zorundasınız.

Nöbetçi Veteriner

Hayvanlar hastalandıklarında çeşitli davranışlarla bir sorun olduğunu göstermeye çalışırlar. Eğer sahibinin beslediği hayvanla iletişim güçlüyse bunu hemen anlayabilir ve hızlı müdahale için çözüm üretmeye başlar. Hastalığın gece ya da gündüz gelmesi gibi bir durum yoktur. Beklenmedik bir zamanda geleceğinden dolayı gece geldiğinde nöbetçi veteriner bularak onu hastalığıyla baş başa bırakmamak gerekir.

Hayvanlar iletişime çok değer verirler. Bunun için aynı evde onu kimin çok daha fazla sevdiğini bilirler. Bir hayvanın sahibine olan sevgisini göstermesinin farklı yolları vardır. Ancak genelde her hayvan her şekilde mutlu olabilmek için kodlanmıştır. Yani hayvan hasta olsa bile siz onu tanımadığınız sürece hasta olduğunu anlayabilmeniz de zor olabilir.

Her hayvan farklı olduğu için karakterleri de farklı olabilir. Beslediğiniz hayvanın karakterini bildiğinizde onunla iletişiminiz daha güçlü olacak ve onu evinizin bir parçası olarak görmeye başlayacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası