CNC Nedir?

 


İngilizce Computer Numeric Control kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşan CNC, insan gücüne ihtiyaç olan işleri kolaylaştırma ve pratik hale getirme için dizayn edilmiş bir torna tezgâhı türüdür. Takım tezgâhları, sayısal komut ve bilgisayar yardımıyla kontrol edilir. CNC torna tezgâhları bilgisayar kontrolüyle komuta edilen NC programları sayesinde, iş parçalarını belirlenen ölçü, devir ve ilerlemeyle kısa zaman zarfında seri bir şekilde üretmektedir.

Otomotiv, makine ve tarım sektöründe CNC, yoğun olarak kullanılır. İmalatta seri olmak ve hatasız üretim yapmak için CNC makineleri, son derece idealdir. Üretime dair teknik bilgiler, CNC tezgahlarının hafızasında saklanabilmektedir. İmalatın her aşamasında fason CNC programına müdahale edilebilir ve istenen değişiklikler anında yapılabilir.

CNC Ne İşe Yarar?

Üretim yapmakta olan her sektör için inanılmaz faydaları olan CNC, reklam sektöründe de son derece işe yarar ürünler ortaya koyar. Talaşlı imalat sırasında sıklıkla kullanılan CNC tezgahlardan, tema parklar için dizayn edilen mekanların üretimi sırasında da yararlanılabilir. Üretim kalıplarının sorunsuz şekilde elde edilmesini sağlayan CNC tezgâhları, operatör hatalarını en aza indirger. Hızlı ve hatasız üretimde çığır açan bir teknolojidir.

Döküm parça işleme sırasında etkin bir kullanım sunan CNC tezgâhları, zaman ve maliyet açısından tüm sektörlerin benzersiz şekilde yardımına koşar. CNC tezgahların optimal düzeyde kullanımı, bilgisayar programları sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kepenk Sistemleri Nedir?

Instagram Yabancı Beğeni

Aşık Etme Duası