Dudak Dolgusu

 


Dudak dolgusu, dudak yapısını ince bulan kişilerce tercih edilen medikal estetik yöntemlerinden birisidir. Aynı zamanda yaşın ilerlemesiyle birlikte, dudak bölgesinde meydana gelen sarkmalar veya hacim kaybetmeler sonucunda yaşlanma belirtileri gözlemlenebilir. Dudak dolgusu, bireylerin istedikleri dudak yapısına kavuşmaları olanağını verir ve bireylerin daha iyi görünmelerini sağlayarak kendilerini iyi hissetmelerine zemin hazırlar.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, adından da anlaşılacağı üzere dudakların daha hoş ve estetik görünüm yakalaması maksatlı başvurulan medikal estetik yöntemlerden biridir. Enjeksiyon vasıtasıyla gerçekleştirilen dudak dolgu işlemleri, dudak yapısı üzerinde ve çevresinde yapılan belirgin hale getirme işlemlerini kapsar.

Hyaluronik asit, bu kapsamda en çok önem verilen malzemelerin başında gelir. Söz konusu asit, en çok işe yarayan malzemelerden olup dudakların istenilen yapıda olmasını ve doğal bir görünüm yakalamasını sağlar. Yapılan dudak dolgusu operasyonları sonrası dişler, ön plana çıkar ve bu durum kendinden emin gülüşleri beraberinde getirir.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Bireyin istediği dudak yapısı için öncelikle dudağın belirli bölgelerine çizim işlemleri yapılır. Uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen dudak dolgu işlemleri sonrası, eskisinden daha hacimli dudaklar ortaya çıkar.

Dudak dolgusuna başlamadan önce operasyon uygulanacak bölgede acı hissedilmemesi maksatlı dudak bölgesine uyuşturucu iğne yapılır. Böylece dudak bölgesi uyuşmuş olur. Sonrasında dolgu maddesi, dudaklara enjekte edilir ve dudakların istenilen görünüme kavuşması sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası