Bağışıklık Sistemi Nedir?

 


Bağışıklık sistemi, farklı tip ve çeşitteki hücre ve proteinlerin birbirleriyle ortak çalışması sonucu, vücudu mikroplara karşı koruyan mükemmel bir savunma sistemidir. Bağışıklık sisteminin varoluş sebebi, vücudu hastalık yapan yabancı mikroplara karşı korumak ve bununla birlikte vücutta ömrünü tamamlamış olan ve hasar görmüş hücreleri ortadan kaldırmaktır. Bağışıklık sisteminin tüm hücreleri, kemik iliğinde ortak bir kök hücreden gelişmekte olup bu hücreler, proteinlerle birlikte vücudun her yerine dağılmıştır.

Bağışıklık sistemi, yabancı olan molekülleri tanıyarak onları kendine ait olan dokulardan ayrı tutar. Yabancı gördüğü unsurlara karşı savaşır ve onları yok eder. Kendisinden olan yapıları ise korur. Her mikroba karşı özel antikor denilen koruyucu maddeler oluşturur.

Bağışıklık Sistemi Güçlendirme

Bağışıklık sistemi güçlendirme, günümüzde çok fazla virüs olması ve bu virüslerin vücudu derinden etkilemesi nedeniyle sıklıkla gündeme gelen bir konudur. Bu bağlamda yapılacak pek çok eylem olup bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için kişiler, ellerinden geleni yapmaktadır. Bağışıklık sisteminin yetersiz oluşu, vücut enfeksiyon faktörlerine karşı tam cevap verilememesine neden olur. Bu durum da hastalıklara daha kolay yakalanmaya sebebiyet verir.

Kolajen, bağışıklık sisteminin sağlıklı bir işleyişle çalışmasında son derece etkindir. En önemli kolajen kaynakları; deniz ürünleri, et, tavuk ve kemik kaynatma yöntemiyle elde edilir. Kapsül olarak satılan likit kolajen çeşitleri de mevcut olup bunlar rahatlıkla kullanılabilir.  

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası