Horary Astroloji Nedir?

 


Klasik astroloji tekniklerini kullanan astrologlar danışanları için yaptıkları çalışmalarda o kişinin yıldız haritasına bakar. Kişisel astroloji haritalarının çıkarılması için de kişinin doğum tarihinin ve saatinin tam olarak bilinmesine ihtiyaç duyulur. Horary astrolojide ise esas olan astroloğa sorulan sorunun saatidir. Sorunun sorulduğu ana göre gezegenlerin durumuna bakılır ve o anın kalitesi verilecek cevabı etkiler.

Horary Astroloji Kadim Bilgilere Dayanır

Bazı toplumların çok eski dönemlerden beri horary astroloji kullandığı bilinir. Mezopotamya Bölgesinde ortaya çıkarılan tarihi eserler içindeki bazı resim, belge ve tabletlerde buna yönelik bilgiler bulunmuştur. M.Ö 400'den önceki yıllara ait olana bu kalıntılar horary astrolojinin tarihçesi hakkında fikir verecek niteliktedir.

Belgelere bakıldığında bir savaş başlarken sonucu hakkında bilgi almak ya da bir çocuğun ileride kral olup olmayacağını öğrenmek gibi sebeplerle horary astrologlarına başvuruldu görülür. Dolayısıyla saray astrologlarının bu sistemi kullandığı söylenebilir.

Her Şey An'da Başlar

Horary Astroloji, yaşanan an'ın öneminden yola çıkar. Soru sorulduğu an ne kadar kaliteliyse sonuç da o kadar iyi olacaktır.

Doğum Saatini Bilmeye Gerek Yok

Kişiler astroloji haritalarını çıkartmak istediklerinde tam bir sonuç alabilmek için doğum saatlerini bilmeye ihtiyaç duyar. Halbuki birçok insanın doğum saati belli değildir. Hatta doğum tarihi bile şüpheli olanlar vardır. Günümüzde Ebru Tansoy gibi astrologlar tarafından kullanılan horary astrolojide doğum anının önemli olmaması bu durumdaki kişiler için avantajdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Aşık Etme Duası

Kepenk Sistemleri Nedir?