Örgü Modelleri

 


Hazır giyim sektörü gün geçtikçe teknolojinin gelişmesiyle beraber gelişen bir sektördür. Ancak el emeği göz nuru yapılan örgü modeller halk arasında hala çok değerli ve yerini korumaktadır. Örgü örerken kullanılan örgü modelleri ile bir çok alternatif model ortaya çıkarılabilir.

 

Örgü örerek yapılan bir çok model vardır. Bu modeller başlıca şu şekilde sıralanabilir.

       Battaniye

       Yatak örtüsü

       Pelerin

       Panço

       Hırka

       Yelek

       Pantolon

       Etek

       Elbise

 

Görüldüğü gibi bir çok ürün alternatifi el ile örülerek yapılabilir.

 

Örgü Modelleri Nedir?

Örgü örmeye başlamak istiyorsanız ilk olarak nasıl bir model öreceğiniz hakkında karar vermelisiniz. Örgü modelleri zorluk seviyelerine göre uzun veya kısa sürebilirler. Eğer yeni başladıysanız zor modelleri tercih etmemelisiniz. Kolay modelleri tercih ederseniz hem hevesiniz kırılmaz hem de kendinizi geliştirirsiniz. Kolay modelleri örerken zaman geçtikçe hızlanacaksınız. Zor örgü modelleri yeni başlayan biri için çok sıkıcı olabilir. Kolay modellerin altından başarıyla kalktıktan sonra zor modelleri örmeyi deneyebilirsiniz. Ancak zor örgü modelleri hem çok fazla emek ister hem de çok fazla zaman alır. Fakat örgü modeli zor kolay farketmeksizin sonunda ortaya çıkardığınız ürünü gördüğünüzde çok mutlu olursunuz. Bu örgü severlerin yaşayacağı en büyük sevinç kaynağıdır.

 

 

Eğer örgülere yabancıysanız, hiçbir bilgiye sahip değilseniz ilk edinmeniz gereken malzeme bir şiş ve iptir. Şiş ve ipi edindikten sonra ilmek atma denemeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için Youtube’daki tutorial videolardan yardım alabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası