Kiosk yazılımı

 


Bilgi teknolojileri alanında bir klavye gibi etkileşim sağlayan kiosk yazılımı küçük bir bilgisayar yapısındadır. Bu yazılımlar, sokakta, çeşitli profesyonel toplantılarda, insan sirkülâsyonunun yoğun olduğu pek çok yerde kullanılmaktadır. Farklı kioks yazılım türleri vardır. Yerine getirdiği işleve göre değişiklik gösterir. Gizlilik ve güvenlik konusunda sorun yaratmaz.  Bu nedenle bankacılık sektöründe de kullanılmaktadır.

ATM işlemleri, fuarlar, havaalanlarındaki chek-in işlemleri, internet etkileşimi gerektiren onlarca işlem kiokslar aracılığı ile dokunmatik ekranda yapılmaktadır. Günümüzün popüler bir alışveriş sistemi olan E- ticaret uygulamaları, işimize yarayan mobil uygulamalar bu yazılımların eseridir. Kiosk cihazı halka açık yerlerde kullanılmaktadır. Kullanılan cihazlar, birçok amaca hizmet etmektedir. Hangi işlev için kullanıldığına göre kullanım Amaçları değişmektedir.

Fuar Uygulaması

Sanal fuar uygulamaları arttırılmış gerçeklik adı altında kioks yazılımlarından biri olarak meraklılarıyla buluşmaktadır. Mimarlık firmaları, iç mimarlık firmaları, peyzaj firmaları bu uygulama ile müşterilerine ulaşmaktadır. Pandemi koşullarında sanal olarak pek çok ziyaretçi tarafından gezilen fuarlar, sergiler hep bu yazılım sistemleri ile yapılmaktadır. Uygulamaları kullanan ziyaretçiler güvenle gezinmektedir.

Ev ve Bahçe Düzenleme İşleri

Kioks yazılımı ile bahçe düzenleme, ev tasarımı uygulamaları yapılmaktadır. Bir süredir sanal ortamda uygulanan tasarım işleri yaygınlaşmıştır. Bahçe düzenleme ve ev tasarımı söz konusu olduğunda istenen görüntüye bu sayede ulaşılarak karar verilmektedir. Bir yazılım olarak kioks her alanda insanların desteğine sunulmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası