Bitcoin Nedir?

 


Bitcoin elektronik para birimi denince akla ilk gelen sistemi oluşturmaktadır. Hiçbir merkez kurumuna bağlı olmayan sistemi sayesinde kullanıcılarına finansal açıdan büyük bir özgürlük sağlayan Bitcoin aslında deneysel bir amaçla piyasaya sürülmüştür. Sistemin kurucusu ise Satoshi Nakamoto olarak bilinmektedir. İlk yıllarında istediği başarıyı elde edemeyen Bitcoin, özellikle 2017 yılından sonra kullanım oranlarını dünya çapına yaymıştır. Üstelik elde ettiği başarılan Bitcoin ‘in hem Dolar hem de Euro ile mukayese edilmesini sağlamaktadır. 1 bitcoin ne kadar sizlerde hemen şimdi bakabilir ve ne kadar değerlendiğini kendiniz görebilirsiniz.

Bitcoin Ne İşe Yarar?

Bitcoin, aslında bireylerin kendi hesaplarını doğrudan yönetmelerini sağlamaktadır. Bu alanda banka kullanımları bankanın aracı olması neticesinde finansal işlemler gördürmektedir. Ancak Bitcoin kullanımlarında bireyler finansal işlemlerinde tüm kontrollerini ellerinde bulundurmaktadır. Açılan Bitcoin cüzdan hesaplarından 7/24 alım ya da satım yapılma olanağı tanıyan Bitcoin yüksek güvenlik sistemlerine de sahiptir. Coin haberleri takip edenler zaten ne denli yüksek güvenlikli bir sistem olduğunu biliyorlardır. Bitcoin kısaltması BTC olarak sektörde kendini müşterilerine tanıtmaktadır. Alım satımlarını e – ticaret sitelerine de taşıyan Bitcoin sayesinde artık online alışveriş ödemelerinde de BTC kullanılabilmektedir. Bireyler Bitcoin kullanımlarını madenciliğe dökerek sistem ile Bitcoin üretimlerini de sağlayarak kar marjlarını artırabilmektedir.  Gelecek vadeden altcoinler araştıran kişiler, Bitcoin gibi değerlenecek coinleri şimdiden tespit ederek kazanç treninde yerini almak istemektedir.

Bitcoin Kullanmak Avantajlı Mı?

Kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin nedir sorusundan sonra kullanımlarının avantajlı olup olmadığının cevabı merak edilmektedir. Bu alanda Bitcoin ‘in avantajlı olduğunu söyleme mümkündür. basit örneklerle açıklanacak olursa online sistemler üzerinden yapılan alışverişlerde son yıllarda kart bilgilerini çaldıran ya da hesaplarındaki bakiyelerden olan binlerce mağdur bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Yabancı Beğeni

Kepenk Sistemleri Nedir?

Aşık Etme Duası